Fammin valmennukset  lapsiperheille, jotka haluavat hyödyntää uusinta kehityspsykologista tietoa ja osaamista omassa perhe-elämässään. Valmennuksissa mahdollisuus verkostoitua ja esittää omia kysymyksiä.

Valmennukset  ovat suunnattu vanhemmille, mukaan voi ottaa alle 1-vuotiaan vauvan. Tarjolla on kahvia, teetä ja limsaa.

Valmentajamme ovat kokeneita huippuasiantuntijoita. Mukaan mahtuu 16 vanhempaa/valmennus.

Hinta  35 euroa/valmennus

Ilmoittautumiset ja toiveet uusista valmennuksista  silja.salmi@fammi.fi

Lauantaina 7.10.2017 klo 11.00-12.30

Kun kolmesta tulee neljä

– valmennus perheille, joihin on syntymässä/syntynyt toinen lapsi

Voiko kahta lasta rakastaa yhtä paljon? Mitä tehdä, kun esikoinen haluaa työntää pikkusisaruksen vessanpönttöön? Miten vaalia parisuhdetta ja saada uusi arki rullaamaan?

Toisen lapsen syntymä on tavallinen perhe-elämään kuuluva siirtymä, mutta elämä nelihenkisenä perheenä voi yllättää vanhemmat monin tavoin. Kun kolmesta tulee neljä – valmennus  tarjoaa uusinta kehityspsykologista tietoa, jota sovelletaan jokapäiväisiin, arkisiin kysymyksiin.

Valmentajina toimivat psykologi, vuorovaikutusterapeutti Silja Salmi ja psykologi, psykologian tohtori Taina Laajasalo. He ovat kirjoittaneet teemasta suositun kirjan “Kun kolmesta tulee neljä” (Atena, 2013).

 

Torstaina 7.9.2017 klo 17.30-19

“Tuhma” –  taapero – valmennus tahtoikäisen lapsen vanhemmille

 Valmennus on täynnä. Järjestämme toisen valmennuksen keväällä 2018.

Mikä avuksi kun lapsi uhmaa ja kiukkuaa? Entä kun vanhemman oma kiukku nousee – mitä tehdä? Miksi 2-4 vuoden ikäiset eivät usko perusteluja? Tai ymmärrä, miltä vanhemmista, sisaruksista tai kavereista lapsen oma käytös tuntuu? Miksi vanhempien yhteistyö rakoilee tässä vaiheessa – toinen sallii, toinen kieltää?

Valmennusilllan aikana käymme  esimerkkien avulla läpi, mitä tapahtuu noin 2-5 vuoden ikäisen lapsen kehityksessä tunteiden ymmärtämisen ja säätelyn sekä sosiaalisten suhteiden kannalta. Pohdimme, mitä on vanhemman ns. mentalisaatiokyky (kyky ymmärtää mitä oma lapsi kokee) ja miten stressi vaikuttaa vanhempaan. Yhteisvanhemmuus, miten vanhemmat sopivat kasvatuskäytännöistä ja tukevat toisiaan stressitilanteissa, on myös usein  tiukilla tässä vaiheessa.

Valmennuksessa teemme käytännön mentalisaatioharjoituksia, joiden avulla voi pohtia ja harjoittaa omia vanhemmuustaitoja perheessä.

Valmentajina toimivat psykologi, psykologian tohtori ja psykoterapeutti (perheterapia ja varhainen vuorovaikutus) Saara Salo ja psykologi theraplay-vuorovaikutusterapeutti Anna-Kristiina Korpihete.

 

Ilmoittautumislomake

Merkitse rasti ruutuun

fammi

Katajanokankatu 3 E 19,
00160 Helsinki

Ajanvaraus ja neuvonta:

Pin It on Pinterest

Share This