17.-18.5. 2018 (I osuus)
27.-28.9. 2018 (II osuus)

Osallistujat:
‬Psykologit ja psykoterapeutit sekä muut sosiaali‭- ‬ja terveydenhuollon ammattihenkilöt‭.‬

Tavoitteet:
Koulutuksen tavoitteena on pätevöityä MBT-F terapeutiksi‭. ‬Pätevöitymiseen vaaditaan neljä koulutuspäivää‭ (‬2+2‭ ‬päivää‭) ‬kahden perheen kanssa työskentelyä sekä kuusi työnohjattua perheistuntoa‭. ‬Koulutuksessa opit miten toteutetaan systemaattinen ja lyhyt‭, ‬keskimäärin 10‭ ‬kerran interventio‭, ‬perheen kanssa‭.‬

Mentalisaatioteoriasta:
MBT-F työmalli on kehitetty Lontossa‭, ‬Anna Freud Centerissä Peter Fonagyn johtamassa mentalisaatiotiimissä‭. ‬Se kuuluu osaksi erilaisia mentalisaatiopohjaisia interventoita yksilölliseeen työhön nuorten‭, ‬lasten ja esimerkiksi persoonallisuushäiriöisten aikuisten kanssa‭. ‬MBT-F on integratiivinen työmalli‭, ‬missä yhdistyy kognitiivisen‭, ‬psykodynaamisen ja systeemiterapeuttisen työn ulottuvuuksia‭. ‬MBT-F Interventio keskittyy perheenjäsenten kykyyn havaita ja ymmärtää toisiaan vuorovaikutussuhteissa‭. ‬Lähtökohtana‭ ‬on perheen itse asettama tavoite‭, ‬joka on usein hyvin käytännöllinen‭, ‬esimerkiksi vähemmän riitoja ruokailutilanteissa‭.  ‬MBT-F‭ ‬työskentelyssä pyritään ymmärtämään‭, ‬mitä perheen vuorovaikutuksessa tapahtuu arjen toistuvissa hankalissa tilanteissa‭. ‬Työskentelyyn kuuluu myös psykoedukaatiota‭. ‬Tavoitteena on mentalisaatiokyvyn vahvistumisen kautta löytää erilaisia käytännön ratkaisuja‭ ‬ongelmiin sekä laajemmin lisätä kyvykkyyden tunnetta ja toimivaa vanhemmuutta‭.‬

MBT-F pyrkii tarjoamaan perheelle välineitä‭ (‬ajattelutavan‭, ‬toimintamallin‭), ‬joka auttaa perheitä hoitamaan itse vuorovaikutussuhteitaan‭. ‬Pyrkimys on suoraan tukea vanhempien kykyä heijastaa lapselle hänen mielensä toimintaa siten‭, ‬että vanhemmat kykenevät‭ ‬säätelemään lapsen kokemuksia‭. ‬Mentalisaatiokykyä terapiatilanteessa‭, ‬joka maksimoi perheenjäsenten välistä keskinäistä ymmärrystä‭. ‬Erityisesti pyrkimys on vahvistaa vanhempien empaattista kykyä ymmärtää lastensa kokemuksia‭.‬

MBT-F työskentelyssä lapsi tai lapset ovat aktiivisesti mukana terapiatilanteissa‭. ‬
Pyrkimys on tukea myös heidän kehittyvää ymmärrystään‭  ‬ja‭ ‬
auttaa heidän itsesäätelykykyään‭. ‬

MBF-T aims to enhance ‬mind-mindedness ‬all round‭.‬

Hinta: 905,20 € sis. alv 24 %  (hinta ilman alv:a 730 €)
Koulutuksen jälkeinen työnohjaus ei kuulu koulutushintaan. Materiaalit ja kahvit kuuluvat koulutushintaan, lounas omakustanteinen.

Paikka: Folkhälsan, Topeliuksenkatu 20
Sijainti kartalla

Muutamia peruutuspaikkoja tarjolla!

Lue koulutusehdot

Kouluttajat:

Cathy Troupp Child Psychotherapist, MBT-F trainer/supervisor, MBT team Anna Freud Center
Saara Salo, PsT, laill. psykoterapeutti, Anna Freud Centerin sertifoima kouluttaja

 

Räätälöidyt valmennukset ammattilaisille:
MENTALISAATIO PERHEISSÄ:
PERUSTEET mentalisaatiopohjaiseen ajatteluun ja käytäntöön perheiden kanssa työskennellessä, 1 pv, 5.2.2018, Helsinki

MENTALISAATIO PERHEISSÄ:
Reflektiivinen videotyöskentely (RVF),  2pv, 22.-23.3.2018

MENTALISAATIO PERHEISSÄ:
MBT-F pätevöitymiskoulutus, 4 pv, 17.-18.5. 2018 (I osuus) 27.-28.9. 2018 (II osuus)

Lue Saara Salon mentalisaatioaiheinen blogi

Fammi Oy tarjoaa myös perheille oman valmennuksen:
”Lopetetaan riitely meidän perheessä”, valmennus perheille 10.2.2018 klo 12-16

Ilmoittautumislomake

Merkitse rasti ruutuun

Pin It on Pinterest

Share This