• Johdantopäivä mentalisaatiopohjaiseen ajatteluun ja käytäntöön perhesuhteissa
  • Mitä on perheiden mentalisaatiokyky? Miten se vaihtelee? Vaikutukset perheen hyvinvointiin? Miten tehdä perheen mentalisaatioprofiili?
  • Miten käyttää mentalisaatiota tukevaa työotetta perhetapaamisissa? Mitä ovat mentalisaatioaktiviteetit?

Tavoitteet: Tutustuttaa mentalisaatioteorian käyttöön koko perheen kanssa työskenneltäessä ja antaa käytännön työkaluja mentalisaatiokyvyn havainnointiin sekä sen tukemiseen perhetapaamisissa. Päivän aikana käsitellään lyhyesti perhekeskeinen mentalisaatioteoria ja pääpaino on käytännön harjoituksissa ja esimerkeissä. Näiden kautta tutustutaan siihen, miten tunnistaa perheen kanssa ongelmallisia vuorovaikutustilanteita ja auttaa perheitä ymmärtämään omaa mentalisaatiokykyään, myös sen vaikeuksia. Konkreettisia harjoituksia käytetään esimerkkeinä erottamaan mentalisaatiopohjaista työskentelyä muista perhekeskustelusta. Päivä antaa valmiuksia alkaa heti soveltamaan mentalisaatio työotetta perheiden kanssa. Päivä toimii myös johdantona erilliselle 2-päiväiselle Reflektiivisen Videotyöskentelyn koulutukselle.

Osallistujat: Sosiaali-, terveydenhuolto- ja kasvatusalan ammattihenkilöt.

Kouluttajat: Anna Freud Centerin sertifoimat kouluttajat / Saara Salo, PsT, laill. psykoterapeutti, toinen kouluttaja vahvistuu myöhemmin

Paikka: Helsinki, paikka vahvistetaan myöhemmin.

Hinta: 290 €, sis. alv 24%.
Materiaalit ja kahvit kuuluvat koulutushintaan, lounas omakustanteinen.

Ennakkoilmoittautumiset ja lisätiedot: info@fammi.fi

Ilmoittautumislomake