Valitse sivu

Vuorovaikutteinen piirtely

– eli Squiggle – on monien lasten ja vanhempien suosikki. Leikki sopii parhaiten yli 5-vuotiaille lapsille. Piirtelyleikeissä kannattaa kannustaa lapsen prosessia ja kuvailla, ilahtua ja innostua kaikista lopputuloksista.

Vuorovaikutteisen piirtelyn on esitellyt tunnettu lastenlääkäri, psykoanalyytikko Donald Winnicot, joka piti leikkisää ja hulluttelevaa elämänasennetta mielenterveyden perustana. Kerrotaan, että Winnocot piti niin kovasti vuorovaikutteisesta piirtelystä, että hänen kotinsa oli vuorattu näillä piirustuksilla. Winnicot käytti tätä leikkiä tutustumis- ja kontaktileikkinä kouluikäisten lasten kanssa.  Kun lapsi piirtää, hän myös mielellään juttelee samalla ajatuksistaan ja tunteistaan. Kokeile vaikka!

Leikki ohje:

Tarvitaan vähintään aikuinen ja lapsi, paperia ja kyniä

Mukaan voi ottaa hyvin eri-ikäisiä sisaruksia.

Versio 1:
Aikuinen piirtää jonkinlaisen, mitään esittämättömän ”vinkuran”, jonka lapsi täydentää joksikin tunnistettavaksi. Sitten vaihdetaan osia. Miten lapsi osaakaan keksiä niin hienon ja erin kuin itse luullut. Piirtäminen on kivaa!

Versio 2:
Aikuinen piirtää samalle paperille kolme eri vinkuraa, jotka lapsi tai lapset täydentävät tunnistettavaksi. Lapsi tekee saman aikuiselle.

Kokeile tänään näitä tai keksi oma vuorovaikutteinen piirtely-leikki.

Jos et ole vielä mukana Leiki-haasteessa niin lue liittymisohjeet täältä. Sivulta löydät myös tietoa leikistä ja aikaisempien päivien vinkit.

fammi

Katajanokankatu 3 E 19,
00160 Helsinki

Ota yhteyttä:

Lähetä viesti

12 + 2 =

Pin It on Pinterest

Share This