Valitse sivu

Mielikuvitusleikki edistää luovuutta

Kyky kuvitella syntyy suurelta osin mielikuvitusleikkien kautta. Noin neljän ikävuoden kieppeillä lapsen ajatusmaailmassa tapahtuu harppaus: hän alkaa vähitellen ymmärtää, että jokaisella ihmisellä on omat ajatukset ja tunteet. Oma mieli ei ole sama kuin koko maailma. Kaapissa ei ole hirviötä, vaikka lapsi ajattelee, että siellä on. Aikuinen ei ole pelottava karhu, vaikka leikkii sellaista.  Vanhempi ei tiedä, mitä päiväkodissa on tapahtunut, koska ei ole ollut paikalla.

Leikkiessä lapsi on välitilassa todellisuuden ja oman sisäisen maailman välillä. Lapsi tietää leikkiessään koko ajan, että leikki ei ole totta ja se antaa mahdollisuuden kokeilla melkein mitä tahansa. Leikki on lapsen luontainen oppimisalusta, keino hahmottaa ympäristöä.

Tätä leikin välitilaa tarvitsemme koko elämän: tieteessä ja taiteessa, kun tiimi yrittää ratkaista jonkun ongelman, kun kirjoitamme puhetta, kun kerromme juttua. Leikin välitilaa kutsutaan aikuisuudessa luovuudeksi. 

Jos et ole vielä mukana Leiki-haasteessa niin lue liittymisohjeet täältä. Sivulta löydät myös tietoa leikistä ja aikaisempien päivien vinkit.

fammi

Katajanokankatu 3 E 19,
00160 Helsinki

Ota yhteyttä:

Lähetä viesti

8 + 8 =

Pin It on Pinterest

Share This