Valitse sivu

Leikki helpottaa arkea

Kun sinä suostut leikkihetkissä lapsen ehdotuksiin, lapsi alkaa suostua sinun ehdotuksiin arjen muissa tilanteissa. Leikin havainnointi ja siihen osallistuminen antaa aikuiselle mahdollisuuden tutustua syvällisesti lapseen. 

Muutamat vanhemmat ovat aloittaneet Leiki-haasteen lapsen kanssa jo kahdeksan viikkoa sitten. He kaikki toivoivat arkeen lisää iloa lapsensa kanssa. Kysyimme näiltä vanhemmilta, miten yhteinen päivittäinen leikkihetki on  vanhemman ja lapsen väliseen suhteeseen. Tässä vastauksia:

Lapsi halailee enemmän.

Huonoa käytöstä on vähemmän.

Hyvät tavat ja toisten huomioiminen on lisääntynyt.

 Jakaminen on lisääntynyt.

Lapset ovat tasapainoisempia, rauhallisempia ja oma-aloitteisimpia.

En osannut etukäteen tietää, kuinka tärkeää leikki voisi olla.

Lapsen mieltymykset ja luonne tulee esiin. Lapsi tekee eri ratkaisuja kuin itse luulisin.

 Tunnen lapseni nyt paremmin.

Monet aikuiset, jotka alkavat leikkiä säännöllisesti lapsen kanssa, alkavat myös nauttia leikkimisestä aiempaa enemmän. He huomaavat, että yhteistyö lapsen kanssa helpottuu arjessa muissa tilanteissa. Lapset alkavat usein myös aiempaa avoimemmin kertoa omista asioistaan vanhemmille.

Ihania leikkihetkiä!

Jos et ole vielä mukana haasteessa niin lue liittymisohjeet täältä. Sivulta löydät myös tietoa leikistä ja aikaisempien päivien vinkit.

Fammi järjestää tiistaina 24.4.2018 klo 18.00-20.00 lasten itsetuntoillan 0-12-vuotiaiden lasten vanhemmillelue lisää täältä.

fammi

Katajanokankatu 3 E 19,
00160 Helsinki

Ota yhteyttä:

Lähetä viesti

6 + 14 =

Pin It on Pinterest

Share This