Valitse sivu

Kehu ja leiki

Kun leikit lapsesi kanssa sinun on mahdollista nähdä lapsesi parhaimmat, ihanimmat ja aidoimmat puolet ja sanoa ne hänelle ääneen. Kehumisella on Suomessa sanana ehkä hieman negatiivinen sävy,  vaikka se tarkoittaa vain myönteisten asioiden aktiivista huomaamista ja osoittamista. Kehuminen on kuitenkin rehellinen kuvaus, imartelu taas on katteeton kehu. Ei siis imarrella vaan kehutaan!

Jokainen haluaa tulla huomatuksi ja nähdyksi omana itsenä, juuri sellaisena kun on. Haluamme kehuja siitä kuinka ihania olemme ilman suorituksia. Kehumisen avulla on myös mahdollista muokata käytöstä huomiosäännön mukaan: Lapset lisäävät sitä käytöstä, mistä saavat eniten vanhempiensa huomiota. Kannattaa siis kehua kaikkea hyvää käytöstä, jotta sitä esiintyisi yhä enemmän.

Kehu näin:

  • Kehu välittömästi kun näet hyvää käytöstä: ”Hienosti sä istut ihan paikallaan.”
  • Kehu sosiaalisia taitoja: ”Sä annoit hienosti palikan pikkuveljelle.”
  • Yhdistä kehu ja käytös: ”Kylläpäs sä taitavasti nostit tuon nuken lattialta.”
  • Kehu yrittämistä ja ponnistelua: ”Kylläpäs jaksoit harjoitella saksilla leikkaamista vaikka se onkin aika vaikeeta.”
  • Kehu muuten vaan: ”Sä tunnut ihanalta sylissä.”

Muista halia lasta samalla kun kehut.

Älä vertaile lapsia toisiin. Se ei tunnu hyvältä. Ja ennen kaikkea kehu myös itseäsi ja sano kehu ääneen lapsen kuullen.

Virkistäviä leikkihetkiä, toivottaa Fammin väki!

Jos et ole vielä mukana haasteessa niin lue liittymisohjeet täältä. Sivulta löydät myös tietoa leikistä ja aikaisempien päivien vinkit.

Fammi järjestää tiistaina 24.4.2018 klo 18.00-20.00 lasten itsetuntoillan 0-12-vuotiaiden lasten vanhemmillelue lisää täältä.

fammi

Katajanokankatu 3 E 19,
00160 Helsinki

Ota yhteyttä:

Lähetä viesti

1 + 3 =

Pin It on Pinterest

Share This