Valitse sivu

  ”En voi tietää, mitä ajattelet tai tunnet, mutta voin osoittaa kiinnostusta tavoittaa ajatuksesi ja tunteesi.”

Miten vahvistaa mentalisaatiota perhesuhteissa?

Miten käyttää videoita mentalisaatiokyvyn vahvistamisen apuna?

Miten toimia mahdollisimman reflektiivisesti?

Millaisissa tilanteissa reflektiivisestä videotyöskentelystä on hyötyä?

Verkko-opinnot: Verkko-oppimisympäristö on avoinna 1.2.- 30.3.2019

Lähipäivät: 28.2. klo 10.00-16.30 ja 1.3.2019 klo 9.00-16.00

Paikka: Helsinki, Topeliuksenkatu 20

Osallistujat: Koulutus on suunnattu kaikille arvioivaa ja hoidollista työtä lasten parissa tekeville sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöille.

Mitä? Koulutuksessa opiskellaan reflektiivisen videotyöskentelyn (RVF) periaatteet. RVF pohjaa mentalisaatioterapeuttisiin tekniikoihin. Mentalisaatiokyky on kykyä eläytyä ja kuvitella mitä toinen ihminen kokee. Samalla se on kykyä säilyttää yhteys omiin tunteisiin ja ajatuksiin, jolloin mielessä on tilaa sekä itselle että toiselle. Mentalisaatiokyvyn on havaittu olevan keskeinen perheiden hyvinvointia edistävä tekijä. 

Tavoitteet:Koulutus tarjoaa käytännön menetelmän vanhempien mentalisaatiokyvyn vahvistamiseen videoinnin keinoin. Koulutuksessa opsikellaan RVF prosessi: alkuhaastattelu, psykoedukaatio vanhemmille, videon katsominen mentalisaatiokehän avulla ja tavotteiden tarkistaminen.

Sisällöt: Koulutus antaa välineet perheiden mentalisaatiokyvyn vahmistamiseen reflektiivisen videotyöskentelyn avulla. Koulutuksessa kerrataan ytimekkäästi mentalisaatioteoria. Pääpaino on käytännön harjoituksissa ja esimerkeissä, joiden kautta opit soveltamaan mentalisaatioteoriaa erilaisissa videohavainnoinneissa. Koulutus sisältää paljon case-esimerkkejä ja käytännön harjoittelua. RVF työskentelyä voi käyttää erilaisten vuorovaikutushavainnointimenetelmien ja interventioiden (esim. MIM, Theraplay) tukena tai itsenäisenä interventiona.

Viimeinen ilmoittautumispäivä 1.2.2018.

Koulutuksen hinta: 430 € + alv (24% 103,20) = 533,20 €

Koulutuksen toteutus: Koulutus toteutetaan verkkokoulutuksena (1 päivä) ja lähiopetuksena (2 päivää). Verkkokoulutukseen kuuluu videoluento ja tutustuminen sähköiseen aineistoon sekä esitehtävä. Koulutus sisältää kaiken opetusmateriaalin, arviointilomakkeet sekä vanhemman haastattelumateriaalin. Koulutuksen jälkeen osallistuja saa todistuksen.

Ilmoittaudu koulutukseen sivun alaosan lomakkeella.

Kouluttaja: Saara Salo, PsT, laill. psykoterapeutti, Anna Freud Centerin sertifoima kouluttaja

Ilmoittautumislomake

Merkitse rasti ruutuun

fammi

Katajanokankatu 3 E 19,
00160 Helsinki

Ota yhteyttä:

Lähetä viesti

11 + 3 =

Pin It on Pinterest

Share This