Valitse sivu

Tukea vanhemmuuteen ja kasvatukseen

Vanhemman ja lapsen välinen suhde on lapselle kaikkein tärkein ihmissuhde. Se vaikuttaa merkittävällä tavalla lapsen kasvuun ja kehitykseen. Myös aikuiselle vanhemmuus on yksi elämän tärkeimmistä ja eniten iloa tuottavista asioista. Vanhemmaksi ei kuitenkaan synnytä vaan siinä kasvetaan lapsen kasvun ja kehityksen rinnalla.

Vanhemmuus on samalla haastavaa. On tavallista, että jokin lapsen ikävaihe herättää vanhemmassa hankalia tunteita ja kysymyksiä. Joskus vaatimukset omaa vanhemmuutta kohtaan voivat olla ylimitoitetun suuret, jolloin vanhemmuus on liiaksi suorittamista. Vanhemmaksi tuleminen nostaa pintaan ja työstettäväksi omat lapsuuden kokemukset: millaista hoivaa ja huolenpitoa olen itse saanut.

Joskus vanhemmat ovat eri mieltä kasvattamisen tavoista ja kasvatuskysymykset saattavat rasittaa myös parisuhdetta. Usein elämän muut stressaavat asiat ja kriisit näkyvät vanhemmuudessa. Erityisesti eron jälkeen tulee työstettäväksi miten jatkaa yhteistä vanhemmuutta vaikka parisuhde on jo päättynyt.

Fammin vanhemmuuden tukikäynneillä saat tukea ja keinoja vanhemmuutta askarruttaviin kysymyksiin. Tärkeintä on, ettei vanhempi jää yksin pulmiensa ja ajatustensa kanssa. Tukea voi ja kannattaa hakea – jo raskausaikana.

fammi

Katajanokankatu 3 E 19,
00160 Helsinki

Ota yhteyttä:

Lähetä viesti

9 + 1 =

Pin It on Pinterest

Share This