Laadukkaat valmennukset perheille

Fammin valmennukset  lapsiperheille, jotka haluavat hyödyntää uusinta kehityspsykologista tietoa ja osaamista omassa perhe-elämässään. Valmennuksissa mahdollisuus verkostoitua ja esittää omia kysymyksiä.

Valmennukset  ovat suunnattu vanhemmille, mukaan voi ottaa alle 1-vuotiaan vauvan.
Tarjolla on kahvia, teetä ja limsaa.

Valmentajamme ovat kokeneita huippuasiantuntijoita. Mukaan mahtuu 16 vanhempaa/valmennus.

Tutustu Fammin koulutusehtoihin ennen kuin ilmoittaudut kurssille.

Tiistaina 24.4.2018 klo 18-20

Itsetuntoilta

0-12-vuotiaiden lasten vanhemmille

Lapsen itsetunto tarkoittaa, että lapsi tietää olevansa hyvä sellaisena kuin on ja toisaalta luottaa omiin kykyihinsä.

Tule käytännölliseen työpajaan, josta saat keinoja tukea lapsen ja nuoren itsetuntoa. Valmennuksessa keskustellaan, katsotaan arjen vuorovaikutustilanteita videolta ja tehdään käytännön harjoitteita. Saat uusinta tietoa lapsen itsetunnosta ja käytännön keinoja lapsen itsetunnon tukemiseen. Hinta 35 €/henkilö, sis. kahvin tai teen.

Torstaina 31.5. Klo 17.30-19.30

“Tuhma” –  taapero – valmennus tahtoikäisen lapsen vanhemmille

Mikä avuksi kun lapsi uhmaa ja kiukkuaa? Entä kun vanhemman oma kiukku nousee – mitä tehdä? Miksi 2-4 vuoden ikäiset eivät usko perusteluja? Tai ymmärrä, miltä vanhemmista, sisaruksista tai kavereista lapsen oma käytös tuntuu? Miksi vanhempien yhteistyö rakoilee tässä vaiheessa – toinen sallii, toinen kieltää?

Valmennusilllan aikana käymme  esimerkkien avulla läpi, mitä tapahtuu noin 2-5 vuoden ikäisen lapsen kehityksessä tunteiden ymmärtämisen ja säätelyn sekä sosiaalisten suhteiden kannalta. Pohdimme, mitä on vanhemman ns. mentalisaatiokyky (kyky ymmärtää mitä oma lapsi kokee) ja miten stressi vaikuttaa vanhempaan. Yhteisvanhemmuus, miten vanhemmat sopivat kasvatuskäytännöistä ja tukevat toisiaan stressitilanteissa, on myös usein  tiukilla tässä vaiheessa.

Valmennuksessa teemme käytännön mentalisaatioharjoituksia, joiden avulla voi pohtia ja harjoittaa omia vanhemmuustaitoja perheessä.

Valmentajana psykologi, psykologian tohtori ja psykoterapeutti (perheterapia ja varhainen vuorovaikutus) Saara Salo.
Hinta 35 €/henkilö, sis. kahvin tai teen.

Lauantaina 3.3.2018 klo 11-13

Matkalla vanhemmuuteen

Miten mä selviän elämänmuutoksesta?  Miten vauva voi kasvaa masussa?
Miten voisin oppia relaamaan?
Miksi ajatukset pyörivät vain vauvan ympärillä? Loppuuko elämä tähän?

Psykologistatietoa raskausajasta, synnytyksestä sekä vanhemmiksi ja perheeksi tulemisesta

Vauvan saaminen on elämän kenties suurin muutos. Vanhemmaksi tuloon liittyvät kaikenlaiset, myös negatiiviset tunteet, hämmennys, elämän uudelleenjärjestely sekä identiteetin ja parisuhteen uudelleenrakennus. Laadukas asiantuntijatieto raskausajan, synnytyksen ja varhaisen vanhemmuuden psykologisista prosesseista auttaa rakentamaan hyvinvointia raskausaikana, valmentautumaan turvallisesti synnytykseen ja ottamaan vauvaa vastaan.

 

Lauantaina 10.2.2018
klo 12-16

Lopetetaan riitely meidän perheessä, valmennus vanhemmille

Perheessä ihmissuhteet ovat kireimmillään, rakastavimmillaan ja intensiivisimmilllään. Toisin sanoen perhe on ympäristö, joka stimuloi perheenjäsenten riitelyä lähes päivittäin.

Miksi näin? Miksi juuri niiden kanssa, joista välitetään eniten, hermot menevät useimmiten? Omat lapset ärsyttävät, kumppani onnistuu loukkaamaan? Työkavereiden ja tuttujen kanssa arkinen vuorovaikutus kyllä sujuu. Kollegan stressiä jaksaa kuunnella ja naapurin sairastumisiin on helppo eläytyä. Oman kumppanin yksi väärä sana saa hermot kiristymään.

Mentalisaatioteoria auttaa ymmärtämään miksi näin käy. Mentalisaatiokyky on kykyä eläytyä ja kuvitella mitä toinen ihminen kokee. Samalla se on kyky säilyttää yhteys omiin tunteisiin ja ajatuksiin jolloin mielessä on tilaa sekä itselle että toiselle. Saara Salon valmennus tuo vanhemmille keinoja ymmärtää perheen vuorovaikutusta. Paneudumme myös siiheen miten vanhemmat voivat omalla käytöksellään vähentää turhia riitoja ja ohjata lapsia myönteiseen tunteidensääntelyyn.

Hinta: 145 €/perhe (1-2 osallistujaa)

Valmentaja: psykologi, psykologian tohtori ja psykoterapeutti (perheterapia ja varhainen vuorovaikutus) Saara Salo.

Kuuntele Podcast:
Fammin toimistusjohtaja Silja Salmi haastattelee Saara Saloa mentalisaatioteoriasta
Tärkeintä on tunnetason kohtaaminen 

Ilmoittautumislomake

Merkitse rasti ruutuun

fammi

Katajanokankatu 3 E 19,
00160 Helsinki

Ajanvaraus ja neuvonta:

Pin It on Pinterest

Share This