Laadukkaat valmennukset perheille

Fammin valmennukset  lapsiperheille, jotka haluavat hyödyntää uusinta kehityspsykologista tietoa ja osaamista omassa perhe-elämässään. Valmennuksissa mahdollisuus verkostoitua ja esittää omia kysymyksiä.

Valmennukset  ovat suunnattu vanhemmille, mukaan voi ottaa alle 1-vuotiaan vauvan.
Tarjolla on kahvia, teetä ja limsaa.

Valmentajamme ovat kokeneita huippuasiantuntijoita. Mukaan mahtuu 16 vanhempaa/valmennus.

Tutustu Fammin koulutusehtoihin ennen kuin ilmoittaudut kurssille.

Lauantaina 10.2.2018
klo 12-16

Lopetetaan riitely meidän perheessä, valmennus vanhemmille

Perheessä ihmissuhteet ovat kireimmillään, rakastavimmillaan ja intensiivisimmilllään. Toisin sanoen perhe on ympäristö, joka stimuloi perheenjäsenten riitelyä lähes päivittäin.

Miksi näin? Miksi juuri niiden kanssa, joista välitetään eniten, hermot menevät useimmiten? Omat lapset ärsyttävät, kumppani onnistuu loukkaamaan? Työkavereiden ja tuttujen kanssa arkinen vuorovaikutus kyllä sujuu. Kollegan stressiä jaksaa kuunnella ja naapurin sairastumisiin on helppo eläytyä. Oman kumppanin yksi väärä sana saa hermot kiristymään.

Mentalisaatio teoria auttaa ymmärtämään miksi näin käy. Mentalisaatiokyky on kykyä eläytyä ja kuvitella mitä toinen ihminen kokee. Samalla se on kyky säilyttää yhteys omiin tunteisiin ja ajatuksiin jolloin mielessä on tilaa sekä itselle että toiselle. Saara Salon valmennus tuo vanhemmille keinoja ymmärtää perheen vuorovaikutusta. Paneudumme myös siiheen miten vanhemmat voivat omalla käytöksellään vähentää turhia riitoja ja ohjata lapsia myönteiseen tunteidensääntelyyn.

Hinta: 145 €/perhe (1-2 osallistujaa)

Valmentaja: psykologi, psykologian tohtori ja psykoterapeutti (perheterapia ja varhainen vuorovaikutus) Saara Salo.

Lue mentalisaatiosta Saaran blogista: Lopetetaan riitely meidän perheessä

Lauantaina 7.10.2017
klo 13.00-14.30

Jaettu rakkaus — riitänkö kahdelle lapselle

– valmennus perheille, joihin on syntymässä/syntynyt toinen lapsi

Voiko kahta lasta rakastaa yhtä paljon? Mitä tehdä, kun esikoinen haluaa työntää pikkusisaruksen vessanpönttöön? Miten vaalia parisuhdetta ja saada uusi arki rullaamaan?

Toisen lapsen syntymä on tavallinen perhe-elämään kuuluva siirtymä, mutta elämä nelihenkisenä perheenä voi yllättää vanhemmat monin tavoin. Kun kolmesta tulee neljä – valmennus  tarjoaa uusinta kehityspsykologista tietoa, jota sovelletaan jokapäiväisiin, arkisiin kysymyksiin.

Valmentajina toimivat psykologi, vuorovaikutusterapeutti Silja Salmi ja psykologi, psykologian tohtori Taina Laajasalo. He ovat kirjoittaneet teemasta suositun kirjan “Kun kolmesta tulee neljä” (Atena, 2013).

Lauantaisin 11.11. ja 25.11. sekä 9.12.
klo 11.oo – 13.00

Matkalla vanhemmuuteen – asiantuntijatietoa raskausajasta, synnytyksestä sekä vanhemmiksi ja perheeksi tulemisesta

Matkalla vanhemmuuteen – asiantuntijatietoa raskausajasta, synnytyksestä sekä vanhemmiksi ja perheeksi tulemisesta.

Vauvan odottaminen ja vanhemmaksi tulo on elämän suurimpia muutoksia. Laadukas asiantuntijatieto raskausajan, synnytyksen ja varhaisen vanhemmuuden psykologisista ja fyysisistä prosesseista auttaa rakentamaan hyvinvointia raskausaikana, valmentautumaan turvallisesti synnytykseen ja ottamaan vauvaa vastaan. Valmennukseen voivat osallistua äidit, jotka ovat valmennuksen alkaessa raskausviikoilla 16 – 26. Isät ja kumppanit huomioidaan antamalla valmennuskertojen välillä kotona yhdessä pohdittavia tehtäviä. Valmennus koostuu kolmesta kerrasta, jotka toteutuvat kahden viikon välein.

Lue aiheesta Fammin blogi: Raskausaika on uusi murrosikä!

 

Kevät 2018

“Tuhma” –  taapero – valmennus tahtoikäisen lapsen vanhemmille

Mikä avuksi kun lapsi uhmaa ja kiukkuaa? Entä kun vanhemman oma kiukku nousee – mitä tehdä? Miksi 2-4 vuoden ikäiset eivät usko perusteluja? Tai ymmärrä, miltä vanhemmista, sisaruksista tai kavereista lapsen oma käytös tuntuu? Miksi vanhempien yhteistyö rakoilee tässä vaiheessa – toinen sallii, toinen kieltää?

Valmennusilllan aikana käymme  esimerkkien avulla läpi, mitä tapahtuu noin 2-5 vuoden ikäisen lapsen kehityksessä tunteiden ymmärtämisen ja säätelyn sekä sosiaalisten suhteiden kannalta. Pohdimme, mitä on vanhemman ns. mentalisaatiokyky (kyky ymmärtää mitä oma lapsi kokee) ja miten stressi vaikuttaa vanhempaan. Yhteisvanhemmuus, miten vanhemmat sopivat kasvatuskäytännöistä ja tukevat toisiaan stressitilanteissa, on myös usein  tiukilla tässä vaiheessa.

Valmennuksessa teemme käytännön mentalisaatioharjoituksia, joiden avulla voi pohtia ja harjoittaa omia vanhemmuustaitoja perheessä.

Valmentajina toimivat psykologi, psykologian tohtori ja psykoterapeutti (perheterapia ja varhainen vuorovaikutus) Saara Salo ja psykologi theraplay-vuorovaikutusterapeutti Anna-Kristiina Korpihete.

Ilmoittautumislomake

Merkitse rasti ruutuun

fammi

Katajanokankatu 3 E 19,
00160 Helsinki

Ajanvaraus ja neuvonta:

Pin It on Pinterest

Share This