Valitse sivu

Järjestä koulutusta vanhemmille teemoilla:
lapset, nuoret, perheet ja psykologia

Verkostomme kattaa ajankohtaisimmat teemat ja inspiroivimmat kouluttajat.  Kouluttajillamme on vuosien käytännön kokemus ja vahva teoreettinen osaaminen.

Koulutus voi olla pitkä tai lyhyt; valmennus, työpaja, koulutuskokonaisuus tai yksittäinen luento.
Vuorovaikutteisuus on vahvuutemme.

Ota yhteyttä, niin räätälöidään sopiva kokonaisuus.

Mentalisaatio perhesuhteissa

Perheessä ihmissuhteet ovat kireimmillään, rakastavimmillaan ja intensiivisimmilllään. Toisin sanoen perhe on ympäristö, joka stimuloi perheenjäsenten riitelyä lähes päivittäin.

Miksi näin? Miksi juuri niiden kanssa, joista välitetään eniten, hermot menevät useimmiten? Omat lapset ärsyttävät, kumppani onnistuu loukkaamaan? Työkavereiden ja tuttujen kanssa arkinen vuorovaikutus kyllä sujuu. Kollegan stressiä jaksaa kuunnella ja naapurin sairastumisiin on helppo eläytyä. Oman kumppanin yksi väärä sana saa hermot kiristymään.

Mentalisaatio teoria auttaa ymmärtämään miksi näin käy. Mentalisaatiokyky on kykyä eläytyä ja kuvitella mitä toinen ihminen kokee. Samalla se on kyky säilyttää yhteys omiin tunteisiin ja ajatuksiin jolloin mielessä on tilaa sekä itselle että toiselle. Saara Salon valmennus tuo vanhemmille keinoja ymmärtää perheen vuorovaikutusta. Paneudumme myös siiheen miten vanhemmat voivat omalla käytöksellään vähentää turhia riitoja ja ohjata lapsia myönteiseen tunteidensääntelyyn.

Kuuntele Podcast:
Fammin toimistusjohtaja Silja Salmi haastattelee Saara Saloa mentalisaatioteoriasta
Tärkeintä on tunnetason kohtaaminen

Lapsen ja nuoren itsetunto

Lapsen itsetunto tarkoittaa, että lapsi tietää olevansa hyvä sellaisena kuin on ja toisaalta luottaa omiin kykyihinsä.

Koulutus on käytännönläheinen työpaja, josta saa keinoja tukea lapsen ja nuoren itsetuntoa. Koulutuksessa keskustellaan, katsotaan arjen vuorovaikutustilanteita videolta ja tehdään käytännön harjoitteita. Saat uusinta tietoa lapsen itsetunnosta ja käytännön keinoja lapsen itsetunnon tukemiseen.

Käytöshäiriöiden ennaltaehkäisy

Lähes kaikilla lapsilla on kehityksensä aikana joskus käytösvaikeuksia.

Miten auttaa käytöspulmaista lasta? Milloin lapsen oireilusta on syytä huolestua?
Vanhemmat ja kasvattajat voivat tehdä paljon sen eteen, että lapsen käytösoireilu vähenee ja hyvä käytös lisääntyy.  Mikä on ensimmäinen askel? Tutkimusten mukaan liiaan kova kuri lisää lapsen käytösoirelua. Miksi näin?

Pin It on Pinterest

Share This